nkfi-logo

A kedvezményezett neve – BRW Metal Zrt.
A projekt címe - Gyártás során keletkezett fémhulladékok másodlagos felhasználása fém dekorációs termék gyártásra
A szerződött projekt összege - 21 008 198 Ft
A szerződött támogatás összege – 12 604 919 Ft
A támogatás mértéke (%-ban) – 60,00 %
A projekt kezdésének dátuma – 2020.09.01.
A projekt befejezési dátuma – 2021.11.30.
A projekt azonosító száma – 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00003

A projekt tartalmának bemutatása
A projekt ötlete és alapja az alaptevékenységből eredt, szolgáltatásaink révén kapcsolatba kerülünk ügyfelekkel, akinek különböző szolgáltatási igényük merül fel. Több építész, tervező, ajándéktárgy kereskedő, építési vállalkozás ügyfelünk munkájával kapcsolatosan megjelent az igény a különböző fém dekorációs elemekre. Ezen szolgáltatásra kívánunk jelen projekt megvalósításával reagálni. Olyan gyártási tevékenységet és saját termékcsalád kialakítását tettük meg jelen projekttel, amellyel a felmerült dekorációs termékek igényeit lefedjük és a gyártás során keletkezett hulladékanyagokat hosszas tervezési és optimalizációs munka során újrahasznosíthatóvá tettük, nem kerülnek hulladéklerakóba és hosszas folyamat eredményeképpen újra olvasztásra, hasznosításra.
Vannak olyan elemek, amelyeket nem a meglévő alapanyagokból nyertük, hanem be kellett szerezni, ilyenek a horganyzott anyagok és a világításhoz szükséges kellékek.
A BRW Metal tulajdonosai a keletkezett fémhulladékokat fel kívánták használni újra és hasznosítani azokat, másodlagos termékek gyártására, amelyre megfelelő eszközökkel rendelkeztek is. Ezen alapanyagok olyan felhasználást tesznek lehetővé, amely jelentősen behatárolt a méret és anyagvastagság okán. Viszont a gyártásból olyan mennyiségben keletkezett fel nem használt hulladék fém, amit újra lehetett hasznosítani, terméket gyártani belőle megfelelő tervezési és számítási feladatok után. Erre kísérleti jelleggel korábban tettünk is próbát és készítettünk néhány prototípust design árnyékoló pálmalevelek és virágok, fém táblák formájában. Ezek mindegyikére nagyon komoly kereslet mutatkozott belsőépítészek, művészek körében.
Így alakult gondolat egy termékcsalád kialakítására, amely termékekre komoly kereslet lehet a piacon.

A projekt célja egy olyan moduláris kialakítású, bővíthető több témát és profilt tartalmazó fém dekorációs termékcsalád tervezése és prototípusának gyártása volt, nemzetközi piaci bevezetése, amely megfelel a piaci igényeknek és elvárásoknak.

Ezen projekt hozzájárult vállalkozásunk kapacitásának bővítéséhez, fejlesztéséhez, versenyképességünk megőrzéséhez és növeléséhez a konkurenciánkkal szemben. A projekttel olyan adaptív innovációhoz jutottunk, amellyel a fentiekben részletezett termékek elkészítésére, értékesítésére lett lehetőségünk. A projekt megvalósítása nélkül ezen technológiai innovációra nem lenne módunk, versenyképességünk új termék és szolgáltatás indítása nélkül nem nőne. A jelen projekt egy meglévő létesítmény kapacitásának bővítését eredményezte a fentiekben részletezett projektben foglalt kapacitás kialakításával.