PÁLYÁZAT

A BRW Metal Zrt. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával „Gyártás során keletkezett fémhulladékok másodlagos felhasználása fém dekorációs termék gyártásra” tárgyában vezet projektet az KKV START INNOVÁCIÓ (2020-1.1.1-KKV START) pályázati kiírás keretében. Ennek folyamatáról, illetve státuszáról folyamatosan tájékozódhat oldalunkon.

A kedvezményezett neve – BRW Metal Zrt.
A projekt címe - Gyártás során keletkezett fémhulladékok másodlagos felhasználása fém dekorációs termék gyártásra
A szerződött projekt összege - 21 008 198 Ft
A szerződött támogatás összege – 12 604 919 Ft
A támogatás mértéke (%-ban) – 60,00 %
A projekt kezdésének dátuma – 2020.09.01.
A projekt befejezési dátuma – 2021.11.30.
A projekt azonosító száma – 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00003

A projekt tartalmának bemutatása
A projekt ötlete és alapja az alaptevékenységből ered, szolgáltatásaink révén kapcsolatban kerülünk ügyfelekkel, akinek különböző szolgáltatási igényük merül fel. Több építész, tervező, ajándéktárgy kereskedő, építési vállalkozás ügyfelünk munkájával kapcsolatosan megjelent az igény a különböző fém dekorációs elemekre. Ezen szolgáltatásra kívánunk jelen projekt megvalósításával reagálni. Olyan gyártási tevékenységet és saját termékcsalás kialakítását tesszük meg jelen projekttel, amellyel a felmerült dekorációs termékek igényeit lefedjük és a gyártás során keletkezett hulladékanyagokat hosszas tervezési és optimalizációs munka során újrahasznosíthatóvá tesszük, nem kerülnek hulladéklerakóba és hossza folyamat eredményeképpen újra olvasztásra, hasznosításra. Vannak olyan elemek, amelyeket nem a meglévő alapanyagokból nyerjük, hanem be kell szerezni, ilyenek a horganyzott anyagok és a világításhoz szükséges kellékek. A BRW Metal tulajdonosai a keletkezett fémhulladékokat fel kívánták használni újra és hasznosítani azokat, másodlagos termékek gyártására, amelyre megfelelő eszközökkel rendelkeznek is. Ezen alapanyagok olyan felhasználást tesznek lehetővé, amely jelentősen behatárolt a mérte és anyagvastagság okán. Viszont a gyártásból olyan mennyiségben keletkezik fel nem használt hulladék fém, amit újra lehet hasznosítani, terméket gyártani belőle megfelelő tervezési és számítási feladatok után. Erre kísérleti jelleggel tettek is próbát és készítettek néhány prototípust design árnyékoló pálmalevelek és virágok, fém táblák formájában. Ezek mindegyikére nagyon komoly kereslet mutatkozott belsőépítészek, művészek körében. További megrendelések is vannak különböző termékekre, azonban ezeket kielégíteni idő és erőforrás hiány amiatt nem tudja a cég. Így alakult gondolat egy termékcsalád kialakítására, amely termékekre komoly kereslet lehet a piacon.

A projekt célja egy olyan moduláris kialakítású, bővíthető több témát és profilt tartalmazó fém dekorációs termékcsalád tervezése és prototípusának gyártása, nemzetközi piaci bevezetése, amely megfelel a piaci igényeknek és elvárásoknak.

Ezen projekt hozzájárul vállalkozásunk kapacitásának bővítéséhez, fejlesztéséhez, versenyképességünk megőrzéséhez és növeléséhez a konkurenciánkkal szemben. A projekttel olyan adaptív innovációhoz jutunk, amellyel a fentiekben részletezett termékek elkészítésére, értékesítésére lesz lehetőségünk. A projekt megvalósítása nélkül ezen technológiai innovációra nem lenne módunk, versenyképességünk új termék és szolgáltatás indítása nélkül nem nőne. A jelen projekt egy meglévő létesítmény kapacitásának bővítését eredményezi a fentiekben részletezett projektben foglalt kapacitás kialakításával.